Η Vernicos Scafi εγκαινιασε το Ρ/Κ-Ν/Γ “Vernicos Scafi III” το πιο συγχρονο και ισχυρο ρυμουλκο του Πειραια

Η Vernicos Scafi εγκαινιασε το Ρ/Κ-Ν/Γ “Vernicos Scafi III” το πιο συγχρονο και ισχυρο ρυμουλκο του Πειραια

Επενδύοντας σε νέα και ισχυρά ρυμουλκά η Vernicos Scafi εγκαινίασε το νεότευκτο ρυμουλκό “Vernicos Scafi III”.
Το ρυμουλκό κτίστηκε στο ναυπηγείο Medmarine της Τουρκίας.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ναύαρχος ε.α. Γιάννης Ζουμπούλης στην ομιλία του ευχαρίστησε τα πληρώματα και το προσωπικό της εταιρείας και ανέφερε ότι η παράδοση της οικογένειας Βερνίκου ξεκίνησε το 1851 στην Κωνσταντινούπολη.
Σήμερα, επιβάλλεται η δραστηριοποίηση ισχυρών ρυμουλκών/ναυαγοσωστικών πλοίων για τη ρυμούλκηση μεγάλων πλοίων και πολύπλοκων φορτίων.
Γι’ αυτό όπως είπε ο κ. Ζουμπούλης η εταιρεία Vernicos θα συνεχίσει τις επενδύσεις σε νέα σκάφη.
Ορόσημο της εταιρείας τη σύγχρονη εποχή είναι η συνένωση της με την ιταλική Scafi με την οποία ανέπτυξε δεσμούς φιλίας και εμπιστοσύνης.
Η κίνηση της συνένωσης είχε ως στόχο την επέκταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Την εκδήλωση εγκαινίων τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Παππάς τον οποίο υποδέχθηκε ο Δημήτρης Βερνίκος, διευθύνων σύμβουλος της Vernicos Scafi.
Ανάδοχοι του ρυμουλκού ο κ. Νίκος Βουγιούκας και η κα Κρυσταλλία Μαρκάκη της εταιρείας Χρηματοοικονομικών Συμβούλων Obyx Limited.
Με στόχο την παροχή αξιόπιστων και ασφαλών υπηρεσιών το Ρ/Κ-Ν/Γ “Vernicos Scafi” σχεδιάστηκε από τον Robert Allan και έχει ελκτική δύναμη 88 τόνων.
Διαθέτει 2 μηχανές 5,360 BHP και έχει σύστημα πυρόσβεσης FiFi I.
Είναι το πιο σύγχρονο και ισχυρό ρυμουλκό στον Πειραιά και δύναται να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της ρυμούλκησης.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI